Samsung Galaxy S Advance

Op 30 januari 2011 heeft Samsung haar nieuwste toevoeging aan de Galaxy S serie aangekondigd. Het is een smartphone waarbij uitstekende specificaties die zorgen voor krachtige prestaties gecombineerd worden met een zeer stijlvolle behuizing. Het resultaat is de Samsung Galaxy S Advance, een toestel dat net onder de meest high-end smartphones gepositioneerd is. De Samsung Galaxy S Advance zal vanaf februari eerst in Rusland te krijgen zijn, later zal de mobiele telefoon ook naar Nederland komen.

Het kloppend hart van de nieuwe Samsung Galaxy S Advance is een 1 Ghz snelle dual-core processor. Bovendien zorgt de HSPA radio voor een razendsnelle internetverbinding tot 14.4 mbps. Dat geeft nog maar eens aan dat de Samsung Galaxy S Advance gebouwd is met snelheid en connectivity in gedachten. Maar het oog wil natuurlijk ook wat en daarom heeft Samsung de Galaxy S Advance uitgerust met een 4 inch Super Amoled display dat licht gebogen is en daardoor een bijzondere uitstraling heeft.

Tel daar nog een 5 megapixels digitale camera op en je weet dat de Samsung Galaxy S Advance een prachtige lijst met specificaties heeft. Ook de software is dik in orde met Google Android 2.3 Gingerbread. Het Zuid-Koreaanse GSM bedrijf heeft nog niet gezegd of de Galaxy S Advance ook een update naar Android 4.0 ICS zal gaan krijgen. Op deze pagina lees je alles over de beste specificaties, de nieuwste features en het laatste nieuws over de Samsung Galaxy S Advance.

Belangrijkste features Samsung Galaxy S Advance

Op deze pagina zullen we je dus voorstellen aan de Samsung Galaxy S Advance. Het is een smartphone die aan de bovenkant van het middensegment geplaatst is en enkele leuke en interessante specificaties heeft. Laten we eerst eens kijken naar de sterke punten van de GSM:

 • 14.4 Mbps HSDPA ondersteuning
 • 4 inch Super Amoled display
 • Android 2.3 Gingerbread
 • 1 Ghz dual-core processor
 • 5 Megapixels autofocus camera
 • Wifi, GPS, FM radio
 • 1.3 megapixels secundaire camera

Dat ziet er natuurlijk erg goed uit. Toch hadden we graag gezien dat de Samsung Galaxy S Advance onderstaande functies ook in zijn mars had. Dit zijn dus de belangrijkste eigenschappen die ontbreken op de mobiele telefoon:

 • Geen 1080p video opname
 • Geen camera toets
 • MicroSD kaart onder de batterij
 • Helaas (nog) geen Android ICS

Interface van de Samsung Galaxy S Advance

De Samsung Galaxy S Advance is zoals jullie weten uitgerust met versie 2.3.6 van Google Android. We verwachten in de toekomst zeker een update naar ICS, maar voor het zover is willen we natuurlijk graag weten wat deze versie betekent voor de interface van de GSM.

Als je ooit eerder met een Samsung Android smartphone gewerkt hebt, dan zal de Galaxy S Advance zeer vertrouwd aanvoelen. Nieuw is wel dat je vanuit het homescreen direct bepaalde acties kunt ondernemen. Als je bijvoorbeeld een oproep gemist hebt, kun je deze persoon direct terugbellen.

Je kunt tot 7 homescreens instellen op de Samsung Galaxy S Advance die je vervolgens vol kunt zetten met widgets naar keuze. Onder de widgets zitten vier buttons die je kunt gebruiken om de telefoonfunctie aan te roepen, je telefoonboek te openen, naar je berichten te gaan of alle apps te openen.

Android werkt dus vrij eenvoudig en je zal zeker geen last hebben van de Touchwiz interface op de Samsung Galaxy S Advance. De interface werkt razendsnel en dat is vooral te danken aan de 1 Ghz dual-core processor. In verschillende tests komt de Galaxy S Advance zelfs beter uit de bus dan de Galaxy S2. Dat geldt met name voor de browsersnelheid. Als het op pure rekenkracht aankomt moet de Galaxy S advance zijn meerdere erkennen in de Galaxy S2.

Een goede 5MP camera

Net zoals de originele Samsung I9000 heeft de Galaxy S Advance de beschikking over een 5 megapixels digitale camera (dit keer met flitser). De maximale resolutie van de foto’s die je kunt maken is 2560 x 1920 pixels. Als je eerder een Android smartphone gebruikt hebt, dan zul je merken dat er aan de interface van de camera maar weinig veranderd is.

De kwaliteit van de foto’s wordt door verschillende internationale telecomblogs als zeer goed ervaren. De smartphone maakt scherpe foto’s en de kleuren blijven van een goed niveau. Ook het contrast en de witbalans is prima in orde. Vergeleken met de Galaxy S Plus scoort de Galaxy S Advance op het gebied van fotografie een stuk beter.

720p HD video opname

Ook aan de interface van de videocamera is eigenlijk weinig nieuws te ontdekken. De mobiele telefoon maakt video’s in 720p HD resolutie met 30 frames per seconde. Deze video’s worden opgeslagen in een MP4 container en hebben een bitrate van 10.1 mbps.

De kwaliteit van de video’s die de Samsung Galaxy S Advance maakt is prima al wordt er minder detail weergegeven dan bij de foto’s. Ook doet de smartphone geen poging om automatisch scherp te stellen. Dat zul je dus eerst zelf moeten doen. De kwaliteit van het geluid dat je opneemt blijft ook een beetje achter. Dit is mono 96 Kbps. Op de pagina met video’s die je in het menu aan de rechterkant kunt vinden hebben we ook video’s geplaatst die met de Samsung Galaxy S Advance gemaakt zijn zodat je zelf eens naar de kwaliteit van deze filmpjes kunt kijken.

1 Ghz dual-core smartphone!

Wat de Samsung Galaxy S Advance van de concurrentie onderscheidt is dat de smartphone een 1 Ghz dual-core processor heeft. In het high-end segment zijn er veel van dit soort mobiele telefoons, maar in het middensegment, waar de GSM toch in valt, is een dual-core processor vrij uniek. De 2 kernen zorgen voor de snelheid van de Samsung Galaxy S Advance. Je kunt zonder problemen vrijwel alle applicaties draaien en ook voor multimedia komt de processor erg goed van pas.

Want het display is 4 inch groot en dat wil je natuurlijk gebruiken om video’s te bekijken. De processor zorgt ervoor dat ook relatief zware mediabestanden zonder problemen afgespeeld worden. Neem je oordopjes mee en je kunt met de Samsung Galaxy S Advance ook onderweg genieten van films en series. De video’s kun je immers op het interne geheugen of MicroSD geheugenkaart opslaan en zo heb jij overal toegang tot entertainment.

Maar de dual-core processor is niet alleen belangrijk voor video, maar ook voor snel surfen en het draaien van apps. En die apps zijn er voor de Samsung Galaxy S Advance. De smartphone werkt immers met Google Android en inmiddels heeft dit OS al zo’n 700.000 applicaties te bieden.

Google Android op de Samsung Galaxy S Advance

Google Android is dus het besturingssysteem van de mobiele telefoon. Helaas werkt de Galaxy S Advance met Android 2.3 Gingerbread, want inmiddels zijn ook 4.0 Ice Cream Sandwich en 4.1 Jelly Bean al beschikbaar. Toch heeft dit OS voldoende leuke features te bieden zoals de mobiele hotspot. Daarmee kun je je mobiele internetverbinding delen en bijvoorbeeld met je laptop via de Samsung Galaxy S Advance het internet op.

Of Samsung op korte termijn een update uit zal brengen is onduidelijk, hieronder in ieder geval vast een video van de interface van Android op de Samsung Galaxy S Advance.

Entertainment op de Samsung Galaxy S Advance

Een GSM wordt tegenwoordig lang niet alleen maar meer gebruikt om te bellen, nee een smartphone neemt een steeds belangrijkere rol in je leven in. Je gebruikt een telefoon om in contact te blijven met je vrienden, informatie op het internet te zoeken of om lekker te ontspannen. Met de Samsung Galaxy S Advance is dat niet anders. Dankzij een goede camera, voldoende verbindingen voor connectivity en het Android besturingssysteem hoef je je met de smartphone niet snel te vervelen.

Media galerij

De Samsung Galaxy S Advance gebruikt de standaard Android galerij om foto’s en video’s weer te geven. Het maakt niet uit waar je je bestanden opslaat, de galerij weet de mediabestanden te vinden. Als je een Picasa account hebt worden zelfs je foto’s die je daar opgezet hebt automatisch geïmporteerd. Op de foto’s kun je doubletappen of pinch-to-zoom gebruiken om de foto’s te vergroten.

Deel alles met je vrienden

Social Media is ook erg belangrijk en daarom is het goed om te weten dat zowel Twitter als Facebook diep geïntegreerd worden met behulp van de officiële apps. Je kunt zonder problemen foto’s en video’s naar de sociale netwerken uploaden, rechtstreeks vanaf de Samsung Galaxy S Advance.

Maar een andere mogelijkheid om content te delen is via DLNA. Als je bijvoorbeeld een televisie hebt die DLNA ondersteunt, dan kun je via Wifi verbinding maken en op deze manier je gemaakte foto’s en video’s op een groter scherm afspelen.

Navigeren en mobiel internet

De Samsung Galaxy S Advance is uitgerust met en GPS ontvanger die je kunt gebruiken voor navigatie. Zeker in combinatie met de standaard Google Maps software werkt navigatie uitstekend. De GPS ontvanger bepaalt je locatie die je niet alleen voor navigatie nodig hebt, maar ook aan foto’s middels geotagging kunt toevoegen.

Google Android valt en staat eigenlijk met de beschikbaarheid van internet. Thuis of op school of op je werk kun je misschien gebruik maken van het draadloze netwerk, maar het is ook handig om onderweg verbonden te zijn. Daarvoor gebruik je de 3G internetverbinding. We raden het dan ook zeker aan om een abonnement met een databundel af te sluiten bij de Samsung Galaxy S Advance. Op die manier haal je toch het meeste uit de GSM.

Samsung Galaxy S Advance Review: conclusie

De Samsung Galaxy S Advance is een nieuwe uitbreiding aan de populaire S-series en is zeker ook van toegevoegde waarde. Het is een goedkoper alternatief voor de high-end modellen en perfect voor mensen die graag een smartphone willen hebben, maar niet snel 500 of 600 euros willen uitgeven.

Sterke punten zijn het 4 inch Super Amoled scherm, de dual-core processor en de goede camera van de GSM. Ook Google Android is een sterk punt, al hadden we liever een nieuwere versie van het OS gezien. Samsung kan natuurlijk wel altijd een update voor de Galaxy S Advance uitbrengen en dan is dat probleem ook opgelost. De conclusie is dat het een prima toestel is, zowel voor zakelijk als prive gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>