Samsung Galaxy S

De Samsung Galaxy S I9000 is de nieuwste mobiele telefoon van Samsung met het Google Android besturingssysteem. De smartphone volgt de Galaxy i7500 op en doet dat met enkele uitstekende specificaties. Tijdens de presentatie van de Samsung Galaxy S werd namelijk duidelijk dat de smartphone heel wat in zijn mars heeft. Wat te denken van het 4 inch grote super amoled display, de snelle 1GHZ processor en een 5 megapixel camera die HD video kan opnemen? Bovendien is de Samsung Galaxy S slechts 9,9 mm dun en ziet de GSM er bovendien erg stijlvol uit.

Deze Samsung Galaxy S I9000 is dan ook een van de top GSM toestellen van Samsung voor 2010 en onze verwachtingen voor de mobiele telefoon zijn zeer hoog gespannen. Via deze website voorzien wij u van alle informatie rondom de Samsung Galaxy S. Zo kunt u in de review op deze pagina alles over de functionaliteiten van de GSM te weten komen. De Samsung Galaxy S zal wereldwijd zijn opwachting gaan maken, de releasedatum van de smartphone is echter nog niet bekend.

De Galaxy S is niet meer leverbaar, daarom hier S4 aanbiedingen

Samsung Galaxy S Review

Bij de informatie die wij van de Samsung I9000 Galaxy S verzamelen horen onder andere foto’s en video’s. De specificaties worden in een duidelijk overzicht geplaatst en natuurlijk kunnen prijzen en aanbiedingen niet achter blijven. We verzamelen het laatste nieuws over de Samsung Galaxy S dus kom regelmatig eens op deze website kijken.

In de review op deze pagina behandelen we de belangrijkste specificaties van de Samsung Galaxy S. De mobiele telefoon is voorzien van het beste van wat er op dit moment voor GSM toestellen te bieden is, dus wij zijn behoorlijk onder de indruk van de mobiele telefoon. De belangrijkste specificaties van de Samsung Galaxy S die wij in deze review beschrijven zijn het Android 2.1 OS, de 5 megapixel camera met HD video opname, het mobiele internet en de multimedia mogelijkheden.

In deze review gaan wij natuurlijk ook in op het design van de Samsung Galaxy S I9000. Dankzij het super Amoled display is de smartphone extreem dun. U kunt natuurlijk ook de foto’s en video’s van de Samsung I9000 Galaxy S gebruiken om zelf over de mobiele telefoon te oordelen.

Samsung Galaxy S I9000 Design

Een van de blikvangers van de mobiele telefoon is het scherm van dit GSM toestel. De nieuwe techniek, die eerder al bij de Samsung Wave gebruikt werd, vond ook zijn toepassing in de Samsung Galaxy S I9000. Het display is maar liefst 4 inch groot en is geschik voor multi-touch bediening. De Samsung Galaxy S kan gezien worden als de opvolger van de i7500 Galaxy en ten opzichte van deze GSM zitten er wat minder toetsen onder het diisplay.

Galaxy S Super Amoled Display

Het display van de Samsung GT-i9000 Galaxy S is dus 4 inch groot en gemaakt met de nieuwe super amoled techniek van Samsung. Het resultaat van deze nieuwe techniek is dat de Samsung Galaxy S I9000 slechts 9,9 mm dun is. Het super amoled display is daarnaast 20% helderder dan andere displays, het reflecteert 80% minder zonlicht en gebruikt minder energie zodat de batterij het 20% langer volhoudt.

Samsung I9000 Behuizing

De behuizing van de Samsung Galaxy S I9000 ziet er ook goed uit. De GSM is erg plat en er zit een mooie zilverkleurige rand rondom het display. Aan de achterkant van de telefoon vinden we de 5 mgapixel camera waarover we later in deze review schrijven. De achterkant van de Samsung Galaxy S I9000 is gemaakt van een speciaal materiaal dat de telefoon een extra luxe uitstraling geeft. Meer over het design van de Samsung Galaxy S kunt u op de foto en video pagina’s vinden.

Samsung Galaxy S Smartphone

Met het Google Android besturingssysteem en de 1 GHz processor mag de Samsung GT-i9000 met recht een high-end smartphone genoemd worden. Het Super Amoled display is van het capacitive type en gereed voor multi-touch invoer. De Galaxy S kan multi-tasken en u kunt dus verschillende applicaties tegelijk gebruiken. De touchwiz 3.0 interface die ook al aanwezig is op de Samsung Wave, staat tot 7 homescreens toe die u naar eigen wens in kan richten. Ook de iconen in het het hoofdmenu kunt u naar persoonlijke voorkeur inrichten.

Google Android 2.1

Google Android versie 2.1 is het besturingssysteem dat de Samsung GT-I9000 Galaxy S draaiende houdt. Samsung had eerder twee Android smartphones met het Android OS, de i7500 en i5700. Met deze Sasmung Galaxy S hoopt Samsung echt eens te scoren, de specificaties zijn in ieder geval aanwezig. Voordelen van het Google Android besturingssysteem zijn de Google applicaties die de smartphone helemaal met het internet verenigen. Google Talk, Gmail, Youtube en Picasa zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Gelukkig heeft Samsung zelf ook enkele features ontworpen. Welke dat zijn kunt u rechts in het menu onder het kopje ‘handige info’ te weten komen. Deze extra features geven de Samsung Galaxy S net even een speciale touch en zijn een leuke toevoeging aan de smartphone.

Android Marketplace

Een ander groot voordeel van het Google Android besturingsysteem is de grote groep gebruikers die het OS heeft. Android is het snelst groeiende besturingssysteem en daarom is het interessant voor developers om applicaties voor Android te ontwikkelen. Deze applicaties werken natuurlijk ook op de Samsung Galaxy S. De programma’s zijn te vinden in de Google Android Marketplace en gratis of tegen een betaling verkrijgbaar. Momenteel zijn er duizenden applicaties voor de Samsung I9000 Galaxy S te downloaden, dit aantal groeit nog dagelijks.

Samsung I9000 5 megapixel camera

De Samsung Galaxy S is als we naar de specificaties kijken een high-end smartphone en daar hoort natuurlijk een goede digitale camera bij. Ook omdat het Google Android besturingssysteem volledig gericht is op het internet en u natuurlijk direct foto’s op uw Hyves, Flickr of Facebook pagina wilt zetten, kan een goede camera niet ontbreken. Samsung heeft de GT-I9000 Galaxy S dan ook met een 5 megapixel camera uitgerust die prachtige foto’s kan nemen en ook HD video’s kan opnemen. Op de foto en video pagina’s over dit GSM toestel zullen we ook wat voorbeelden van foto’s en video’s die met de telefoon zijn gemaakt plaatsen.

Samsung Galaxy S foto’s nemen

De camera’s in de mobiele telefoons van Samsung zijn doorgaans van een goede kwaliteit. De nieuwe Samsung Wave die eraan zit te komen en nu dus ook deze Samsung Galaxy S, zijn beide voorzien van een 5 megapixel camera. De interface van de camera werkt goed en is goed te gebruiken met het grote super amoled display van de GSM. Samsung heeft er bewust voor gekozen geen camera toets op de zijkant van de mobiele telefoon te zetten. Het GSM bedrijf heeft namelijk een andere methode wontwikkeld om foto’s te maken. De Samsung Galaxy S werkt met Touch focus. U drukt op de plek waar de camera zich op moet focussen en de GSM stelt zich opvallend snel scherp. Het is even wennen, maar daarna is het erg gemakkelijk om met de Samsung Galaxy S foto’s te maken.

Android 2.1 heeft een leuke applicatie die in combinatie met de 5 megapixel camera te gebruiken is en dat is Layer voor Augmented Reality. Layar werkt als volgt, u start de applicatie op en gebruikt de lens van de camera om om u heen te kijken. De Samsung Galaxy S I9000 gebruikt de internetverbinding, het digitale kompas en de 5 megapixel camera om bepaalde digitale ‘layars’ over het beeld dat u ziet heen te zetten. U krijgt daarop handige informatie te zien zoals bijvoorbeeld waar de dichtbijzijnde tankstations of pinautomaten zijn. Layar is een zeer populaire applicatie en er komen steeds meer layars voor het Android 2.1 besturingssysteem beschikbaar.

HD Video’s met de Samsung Galaxy S

Het verschil tussen een digitale camcorder en een mobiele telefoon is met de Samsung Galaxy S GT-i9000 weer wat kleiner geworden. De smartphone is namelijk in staat om HD video’s op te nemen. De video’s die u gemaakt hebt zijn daarna op het super scherpe Amoled display te bekijken of via TV-out direct op uw televisie te bekijken. Ook de DLNA specificatie komt hier goed van pas, bekijk de video’s die u met de Samsung Galaxy S op uw televisie op ander apparaat zonder de GSM met allerlei kabels aan te sluiten. De HD video’s die de mobiele telefoon maakt zijn van goede kwaliteit, zoals u op de speciale Samsung Galaxy S video pagina kunt bekijken.

Samsung Galaxy S GT-I9000 Multimedia

Voor multimedia en ontspanning bent u met de Samsung Galaxy S ook aan het goede adres. De Koreaanse GSM producent heeft de mobiele telefoon namelijk van enkele handige en goede specificaties voorzien zodat u lekker kunt gamen, naar muziek kunt luisteren of zelfs films op de Samsung Galaxy S kunt bekijken. Ook sociale netwerken en instant messaging hoort natuurlijk bij multimedia en ook dat is op deze smartphone goed verzorgd.

De applicatie Social Hub brengt namelijk uw hele online sociale netwerk in kaart. Alle gegevens van uw contactpersonen staan in een applicatie. U kunt direct zien bij welke netwerken zoals hyves of facebook uw vrienden zijn aangesloten en u kunt ook direct beginnen met chatten. Ook media die zij online hebben geplaatst kunt u met social hub direct bekijken.

Muziek

Voor muziek kunt u uiteraard gebruik maken van de goede mediaspeler van de Samsung Galaxy S. De interface is er volledig op ingericht om met een touchscreen te gebruiken en de bediening is dan ook eenvoudig. Gelukkig is er een 3,5 mm headset aansluiting waar u uw eigen headset op kan aansluiten.

Er zit verder een Stereo FM radio op de Samsung GT-i9000 geïnstalleerd zodat u ook met de radio de laatste hits kunt ontvangen. Het interne geheugen van de Samsung Galaxy S I9000 is 8 ogf 16 GB groot en dus groot genoeg om uren muziek op te slaan. Heeft u daar niet genoeg aan? Geen probleem er is natuurlijk ook het MicroSD geheugenslot om dit uit te breiden.

Video

Een key feature van de Samsung Galaxy S I9000 is de mogelijkheid om HD video’s af te spelen. We hebben het al gehad over het DivX HD certificaat dat de mobiele telefoon heeft gekregen en het wordt nu dus pas echt leuk om films op de GSM te kijken. Het Super Amoled display van 4 inch komt hier helemaal tot recht en de 1 GHz processor zorgt ervoor dat de films en video’s probleemloos en gladjes afgespeeld worden.

Specificaties Samsung galaxy S

We hebben de belangrijkste eigenschappen van de Samsung Galaxy S nu in deze review beschreven. Maar er is meer dat de mobiele telefoon allemaal kan. Zo is de smartphone voorzien van een interne GPS ontvanger en dat betekent dat de Samsung Galaxy S ook als navigatiesysteem te gebruiken is. Er zal een accessoire verschijnen dat u in de auto kunt bevestigen en waar u de smartphone in kan zetten. De GSM zal u dan met gesproken aanwijzingen de weg sturen. De GPS ontvanger in de Samsung I9000 Galaxy S is er niet alleen voor navigatie, want Geo-tagging is een andere functie die ook te gebruiken is.

Mobiel internet

Google Android wordt vaak in een adem met mobiel internet genoemd. Mensen die dit besturingssysteem gebruiken behoren tot de meest actieve internetgebruikers op mobiele telefoons. Bij de Samsung Galaxy S I9000 zal dat niet anders zijn, want alle manieren om met het internet te verbinden zijn aanwezig. Een van die mogelijkheden is Wifi. De Samsung Galaxy S beschikt naast de normale Wifi standaarden ook over Wifi 802.11n, dit is de snelste standaard tot nu toe. 3G internet met HSDPA en UMTS zijn op de Samsung Galaxy S natuurlijk ook aanwezig. Met de GSM blijft u altijd verbonden met het internet, of u nu uw e-mail wilt bekijken, lekker met vrienden wil chatten of van het laatste nieuws op de hoogte blijven, de Samsung I9000 kan het allemaal.

Connectivity

De Samsung Galaxy S I9000 is een zeer complete en high-end smartphone. Wat voor veel mensen bepalend is, wanneer zij een smartphone kopen, is of de batterij lang genoeg mee gaat. Hier heeft Samsung natuurlijk aan gedacht. Niet alleen het Super Amoled display is erg zuinig, ook Bluetooth 3.0 verbruikt minder energie dan zijn voorgangers. Andere verbindingsmogelijkheden zijn USB (Mini-USB) en een 3,5 mm aansluiting voor headset. DLNA is natuurlijk ook handig als u andere apparaten in huis hebt die dit ook ondersteunen. U kunt dan draadloos bestanden tussen deze apparaten en de Samsung Galaxy S I9000 uitwisselen.

Afmetingen

Het is opvallend te zien hoe dun Samsung de GT-i9000 Galaxy S gehouden heeft. De GSM is nog geen centimeter dik (9,9 mm) en heeft verder afmetingen van 122.4 x 64.2 mm. In totaal, dus inclusief batterij weegt de Samsung Galaxy S 118 gram en dit is acceptabel als we rekening houden met wat de smartphone allemaal te bieden heeft. Het display geeft 16 miljoen kleuren weer bij een resolutie van 480 x 800 pixels en dit is dus van buitengewone kwaliteit. Natuurlijk is er een organizer aanwezig en alles wat u aan programma’s op de Samsung Galaxy S mist, is via de Android Marketplace te downloaden.

Samsung Galaxy S Black

De Samsung I9000 Galaxy S zal in twee kleuren gaan verschijnen. De eerste, standaard kleur is de Samsung Galaxy S Black en is dus zwart. Op de foto’s ziet u deze standaard zwarte versie van de mobiele telefoon. Wij zijn van mening dat een zakelijke smartphone als de Samsung Galaxy S zwart moet zijn. Smaken verschillen natuurlijk en dat is de reden dat Samsung heeft besloten de I9000 Galaxy S ook in een andere kleur uit te gaan brengen.

Samsung Galaxy S Grey

De smartphone zal echter ook verschijnen in het grijs en dit is de Samsung Galaxy S Grey. Of deze grijze editie van de mobiele telefoon duurder zal worden, of later zal verschijnen is nog niet te zeggen. Zodra we daar meer over weten kunt u terecht op onze Samsung Galaxy S prijzen pagina.

Android VS Windows Phone 7

Na het lezen van de Samsung Galaxy S review, weet u dat Android het besturingssysteem is van de mobiele telefoon. Google heeft inmiddels gezegd dat het opzetten van Android de belangrijkste stap van het bedrijf de laatste jaren is geweest. De Android Experience staat als een huis en het besturingssysteem kan het maximale uit de specificaties van de Samsung Galaxy S halen. De vele beschikbare applicaties zijn ook zeker een sterk punt van Google Android. Inmiddels heeft Microsoft ook haar nieuwste besturingssysteem gepresenteerd en dat is Windows Phone 7. Microsoft zegt met WP 7 de smartphone experience eenvoudiger te maken. Het feit dat een gigant als Microsoft achter Windows Phone 7 staat is natuurlijk een sterk punt, maar het aantal beschikbare applicaties laat momenteel nog te wensen over.

Samsung heeft uiteraard ook een smartphone ontwikkeld met Windows Phone 7 als besturingssysteem. De naam van deze GSM is de Samsung Omnia 7 en heeft net zoals de I9000 Galaxy S een 4 inch Super Amoled display. Op het moment van schrijven (1 november) staat de Samsung Omnia 7 op het punt zijn debuut te maken in Europa. In Duitsland zijn alle WP7 toestellen inmiddels uitverkocht dus het is interessant om te zien wat het besturingssysteem van de toekomst gaat worden. Android of Windows Phone 7.

Conclusie Samsung Galaxy S

Met de nieuwe Samsung Galaxy S heeft het Koreaanse GSM bedrijf de lat voor toekomstige smartphones heel erg hoog gelegd. Dat komt voornamelijk door het prachtige Super Amoled display en de snelle 1 Ghz processor. De Touchwiz 3.0 interface bevalt ons ook erg goed, dus er valt weinig negatiefs over de Samsung Galaxy S te vertellen. Concurrerende GSM toestellen zijn de HTC Desire, Google Nexus One en de Sony Ericsson X10, maar komen toch net wat te kort in vergelijking met deze I9000 Galaxy S. Als u de mobiele telefoon wilt bestellen, ga dan naar onze Samsung Galaxy S prijzen en aanbiedingen pagina’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>