Samsung Galaxy S3

Op 3 mei 2012 heeft Samsung de laatste aanwinst van de Galaxy S line-up gepresenteerd. Het nieuwe vlaggenschip heeft de naam Samsung Galaxy S3 gekregen en is absoluut het beste toestel dat het Zuid-Koreaanse GSM bedrijf ooit gemaakt heeft. De verwachtingen voor deze mobiele telefoon waren extreem hoog gespannen en kijkende naar de specificaties en het ontwerp, dan worden die allemaal waargemaakt!

Om te beginnen heeft Samsung haar Galaxy S3 voorzien van de eigen Exynos 4212 processor. Dit is een quad-core Cortex A9 chipset die werkt op een snelheid van 1.4 Ghz. Het Super AMOLED display is 4.8 inch groot met een 1280 x 720 (HD) resolutie en daarnaast is er een 8 megapixels camera aanwezig waarmee je ook tijdens het filmen in 1080p, haarscherpe foto’s kunt nemen.

Dit is slechts een greep uit de specificaties van de smartphone met Google Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Als je werkelijk alles over de Samsung Galaxy S 3 te weten wilt komen kun je naar beneden scrollen en onze uitgebreide preview lezen. Onderaan de pagina kun je een reactie achterlaten, we horen namelijk of de mobiele telefoon ook aan jouw verwachtingen voldoet.

Gemaakt voor de mens, geïnspireerd door de natuur

Elke nieuwe smartphone moet sneller, mooier en voorzien zijn van betere specificaties dan zijn voorganger. Dit gaat ook op voor de Samsung Galaxy S3, maar daar blijft het zeker niet bij. Het nieuwe Zuid-Koreaanse vlaggenschip is geïnspireerd door de natuur en zal daarmee de interactie tussen jou, de gebruiker, en het toestel flink verbeteren. Dat gebeurt door technologie die in de telefoon gebruikt is, maar ook door het vernieuwde ontwerp waardoor de GSM beter in je hand ligt.

De Samsung Galaxy S3 is niet alleen smart, nee het toestel is intelligent. Hij zit boordevol nieuwe technische snufjes. De GSM kan bijvoorbeeld herkennen wanneer je naar het display kijkt en zal het display pas uitschakelen als jij niet meer naar het scherm kijkt. Ook is de spraakbesturing flink verbeterd en kun je op een meer intuïtieve manier omgaan met gemiste gebeurtenissen zoals gemiste oproepen of berichten.

Over de nieuwste features zullen we later meer vertellen, maar eerst wat over de beschikbaarheid. De mobiele telefoon zal in mei 2012 in de winkels komen te liggen en je kunt dan kiezen uit twee kleuren:

Marble White en Pebble Blue

Samsung heeft bij de Galaxy S3 in eerste instantie gekozen voor 2 kleuren. Dit zijn Marble White en Pebble Blue. Geen zwarte variant? Dat is vreemd hoor ik jullie denken en dat was ook mijn eerste reactie. Maar de Pebble Blue variant van de GSM is zo donkerblauw, dat dit bijna zwart is. Op de afbeelding hieronder zie je dat bijna niet, maar hopelijk kunnen we snel wat video’s toevoegen om je gerust te stellen dat de smartphone ook in een elegant donkere kleur beschikbaar is. Wat is jouw favoriete kleur?

Een compleet nieuw ontwerp

Als je bovenaan de verschillende Galaxy toestellen op een rij bekijkt, dan zie je dat de telefoons niet alleen steeds geavanceerder geworden zijn, maar dat de toestellen ook steeds mooier geworden zijn.

De Samsung Galaxy S3 is over de gehele lengte 8.6 mm dun en heeft een vernieuwde behuizing die beter in de hand ligt. Het display van de telefoon is met 4.8 inch weer groter dan dat van zijn voorganger, maar omdat de Bezel een flink stuk kleiner gemaakt is, is de S3 niet veel groter dan de S2.

De behuizing van de Samsung Galaxy S3 is van plastic, maar deze heeft een speciale behandeling genaamd Hyperglaze gehad. Hierdoor krijgt de smartphone een veel meer robuuste uitstraling. De Hyperglaze behandeling van de behuizing zal er ook voor zorgen dat de GSM stukken meer krasbestendig is. Natuurlijk moet je niet met de telefoon gaan gooien, maar de Samsung Galaxy S3 voelt wel lekker stevig aan.

Quad core processor in de Galaxy S3

Na de I9000 (S) en de I9100 (S2) is de Galaxy S3 de derde generatie van deze populaire lijn smartphones. Bij elk nieuw toestel worden de prestaties verbeterd en wordt de lat dus hoger gelegd. Leuke bijkomstigheid is dat de GSM standaard met Google Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich werkt waardoor de interface volledig geoptimaliseerd is voor de hoge snelheden die dit toestel kan neerzetten. Er zijn een aantal zaken veranderd bij de Galaxy S3 ten opzichte van ICS bij de S2. Als je de telefoon van de beveiliging af wil halen vormt zich geen circel meer om het punt waar je op het display drukt. Je ziet dus ook niet precies hoe ver je moet slepen om de beveiliging eraf te halen.

Vanaf het lockscreen kun je direct ook een aantal features bereiken. Je kunt zelf kiezen hoe je deze instelt. Als je graag meteen Whatsapp opent of Facebook wilt bekijken dan kan je dat zo instellen dat je niet meer verschillende stappen hoeft te doorlopen. Een leuke eigenschap die we wel willen noemen is de manier waarop je de camera applicatie kunt openen. Je drukt op de home toets van de Samsung Galaxy S3 en vervolgens druk en houd je je vinger op het scherm. Als je de GSM dan horizontaal draait zal de camera automatisch geopend worden en kun je meteen foto’s en video’s gaan maken.

Hieronder een video van de Touchwiz interface op de Samsung Galaxy S3 zodat je alvast een beetje bekend raakt met het menu:

Hoge prestaties

Maar we hadden het over de quad-core processor van de Samsung Galaxy S3 die op 1.4 Ghz snelheid draait. Dat zijn maar een aantal cijfers en zal de leek niet direct iets zeggen. Daarom zijn er een aantal handige benchmark tests verzonnen waarmee je heel goed in staat bent om mobiele telefoons met elkaar te vergelijken.

Een van die benchmarks is de Linpack score. Deze test is goed voor quad-core smartphones omdat het een zogenaamde multithreading benchmark is. Je ziet in de afbeelding hieronder dat de Galaxy S3 sneller is dan de meeste smartphones, de GSM moet alleen de HTC One S voor zich laten:

De HTC One S scoort beter omdat dit scherm een stuk kleiner is dan dat van de Galaxy S3. Het aansturen van dit kleinere display (met minder pixels) kost minder rekenkracht en daardoor scoort de smartphone van HTC een stuk beter.

Een andere goede benchmark is Browsermark. Die meet hoe snel de mobiele telefoon om kan gaan met websites. In deze benchmark test wordt onder andere de GPU van de Galaxy S3 getest. Je weet met de uitslag dus ook hoe de smartphone presteert op het grafische vlak. Andere onderdelen die bij Browsermark getest worden binnen de browser zijn HTML en Javascript. Zie hier de resultaten met de meest recente smartphones:

De Samsung Galaxy S3 laat hier elke andere telefoon ver achter zich. Er zijn nog een groot aantal andere tests die uitgevoerd kunnen worden en daarover zullen we je via de nieuwsberichten informeren. Duidelijk is dat de 1.4 Ghz quad-core processor van dit toestel zijn mannetje staat. Je kunt dus wel even vooruit met deze razendsnelle smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>