Minder bekende features van de Samsung Galaxy S3 die absoluut de moeite waard zijn

De Samsung Galaxy S3 is nu ongeveer een jaar op de markt en inmiddels ligt haar opvolger, de Samsung Galaxy S4, in de winkels. Toch draait de Samsung Galaxy S3 nog goed mee met de nieuwste topmodellen van vandaag. Sterker nog, de Samsung Galaxy S3 kan nog steeds beschouwd worden als een premium model.

Hoe haal je het meeste uit je Samsung Galaxy S3? Hieronder vind je een uitleg hoe je gebruik kunt maken van minder bekende features van de Samsung Galaxy S3 die het gebruik van het toestel aangenamer kunnen maken.

Starters Modus inschakelen

Wist je dat de Samsung Galaxy S3 een speciale Starters modus heeft? Als je sneller bekend wilt raken met het toestel kun je de Starters modus inschakelen. Ga naar Settings > Home screen mode en kies in dit menu voor de Starters modus optie en bevestig je keuze.

Wanneer de Starters modus is ingeschakeld, zullen verschillende features van de smartphone in het Home scherm te vinden zijn, i.p.v. hun gebruikele plek.

Het scherm van de Samsung Galaxy S3 aan laten staan

De Samsung Galaxy S3 heeft de mogelijkheid om te zien wanneer je het toestel gebruikt maar niet het touchscreen aanraakt. Deze optie heet de Smart Stay en is te vinden in Settings > Display > Smart Stay. Wanneer je deze optie inschakelt, zal het scherm van de Samsung Galaxy S3 aan blijven staan zonder dat je het aanraakt. Dit is handig als je bijvoorbeeld een tekst aan het lezen bent op jouw smartphone.

Sneller foto’s schieten

In sommige gevallen moet je met het nemen van foto’s super vlug zijn. In dat geval heb je geen tijd om de camera app te laden voordat je de foto kan schieten. Gelukkig heeft de Samsung Galaxy S3 de Camera Quick Access optie. Je kunt deze optie inschakelen door naar Settings > Lock screen > Lock screen options > Camera Quick Access te gaan.

Wanneer deze optie ingeschakeld is, kun je zelfs wanneer je toestel vergrendeld is een foto maken door op het touchscreen ingedrukt houden en het toestel naar Landschap modus te draaien om de Camera app te openen.

Shortcut om naar bovenkant van het scherm te gaan

Je bent er vast wel bekend mee: ellenlange lijsten waar geen eind aan komt. En als je dan op het einde bent, moet je weer naar boven scrallen. De Samsung Galaxy S3 heeft echter een shortcut om een hoop scroll werk te vorokomen. Als je namelijk twee keer op het bovenkant van het scherm drukt, zal de Samsung Galaxy S3 automatisch naar de bovenkant van het scherm springen.

Je kunt de optie inschakelen door naar Settings -> Motion -> Double tap to top te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>